Schilderweek in Frankrijk

Beste mensen,

Deze zomer organiseren we voor de tweede keer een schilderweek in Frankrijk. Locatie is een boerderij in Noord-Oost Frankrijk, 640 km van Amsterdam.

Datum: Zaterdagavond 16 juli (met welkomstdiner) t/m zaterdagochtend 23 juli.

Adres: 3 Grande Rue, 70500 Bourbévelle

Locatie: Het dorp is klein en landelijk gelegen in het grensgebied van de Haute-Saône en de Vogezen. Het huis is een gerestaureerde herenboerderij met rondom een groot stuk grond, een aantal schuren, een paardenwei en een boomgaard.

Wij zijn: Leon Hermans en Olga van Ditzhuijzen, uw gastheer en -vrouw en Marianne Wagemaker, beeldend kunstenaar en ervaren docent.

De prachtige omgeving en het mooie huis hebben vorig jaar voor veel inspiratie gezorgd. De week is afgesloten met een indrukwekkende expositie van alle tekeningen en schilderijen.

Om de kosten ook dit jaar weer zo laag mogelijk te houden willen we het maken van het avondeten samen met de gasten organiseren.

Schilder- en tekenles: In de ochtend is er les. Na de lunchpauze ga je zelfstandig verder. De bedoeling is er een vakantieachtige werkweek van te maken. Plezier staat voorop en daar hoort bij: je laten inspireren, weggooien, opnieuw beginnen, maar vooral lekker kwasten. Het programma staat in het teken van kijken, perspectief en kleurgebruik. Aan het eind van de dag wordt het werk met elkaar besproken.

Materiaal: Schilder- en tekenmateriaal is aanwezig. Heb je thuis een veldezel, dan is dat handig om mee te nemen. Speciale materialen zoals schildersdoek moet je zelf aanschaffen.

Bij slecht weer is er voldoende ruimte om binnen te werken.

Het maximaal aantal deelnemers is 15.

Verzorging: Elke avond wordt gezamenlijk een diner gekookt. Voor het ontbijt en lunch is er brood, beleg, fruit, koffie en thee in de keuken aanwezig.

De afwas wordt samen gedaan.

Accommodatie: In het huis zijn twee grote kamers van ca. 30 m2 met elk twee twee-persoonsbedden beschikbaar. Verder biedt de grond om de boerderij gelegenheid om te kamperen. Boven is een ruime badkamer met douche en toilet en beneden is nog een eenvoudige doucheruimte en een toilet.

Kosten: De kosten voor de cursus zijn € 300,- p.p. incl. ontbijt, lunch en diner met wijn (gezinnen vanaf 3 p. € 250 p.p.).

Daarbij komen de kosten voor het kamperen of de kamer.

– Kamperen: € 50,- per persoon

– Kamer: € 300,- per kamer (max. 4 p.)

de boerderij

de boerderij

tuin in Bourbevelle

tuin in Bourbevelle

schilderen in Bourbévelle

schilderen in Bourbévelle

kamperen in de tuin

tenten in de tuin

schildersweek in Frankrijk

schilderen in Bourbévelle

 

schildersweek in Frankrijk 2013

schilderen in Frankrijk

schildersweek in Frankrijk

schildersweek in Frankrijk

schilderen in Frankrijk

schilderen in Frankrijk